MamiSandra

Ko postaneš mama …

Petek, September 25, 2009 · 5 komentarjev

Nekaj dni nazaj se mi je javil star prijatelj, katerega zelo cenim in s katerim sem preživela mnogo nepozabnih trenutkov v času faksa in po njem. Dolgo se nisva slišala, potem pa me je nagovoril, kot da sva nazadnje čvekala včeraj. Saj za to gre, kajne? Z ljudmi, ki so ti pri srcu, lahko tudi po nekaj letih nadaljuješ, kjer si nazadnje končal. Čarovnija. Na koncu najinega pogovora, mi je rekel, naj mu večkrat pišem in povem, kako sem, kaj počnem.

Hmm. Kaj počnem? Saj res, kaj pa sploh počnem? Naj povem po pravici, se pravi: likam, kuham, perem, zalivam rože, se igram na otroških igriščih, gledam risanke, berem pravljice za lahko noč, hodim na otroške zabave, na roditeljske sestanke, se družim skoraj izključno s starši drugih otrok. Moje življenje je vendar zanimivo samo meni, mojim otrokom in ljudem, ki že imajo otroke. Pa še to ne vsem. Kaj naj torej napišem, ali bo to nekoga, ki je še vedno samski, sploh zanimalo? Po mojem, da ne. Naj se torej delam zanimivo in razgledano in pišem o Obamovem predlogu za reformo zdravstvenega sistema v ZDA, ali pa o svetovni gospodarski krizi? Naj nalagam o dogodkih v mestu, premjerah, literarnih večerih, koncertih … ne pomnim, kdaj sem bila na zadnjem. Dilema. Bojim se, da bom izgubila še enega v nizu ljubih oseb. Uf. Ko postaneš mama, se na nek način zapreš v svoj svet in gledaš na druge skozi stekleno steno. Vidiš, kaj se dogaja po svetu, vendar tja čez ne moreš. Uživaš na svojsten, drugačen način.

Za vse mame in očete so tu zgodbe drugih staršev širom sveta. Tiste mame, ki super šivate, pa lahko presenetite svoje razbojnike s temile oblekcami. In nekoč, ko bomo zadeli na Lotu in si kupili petsobno hišo z velikim vrtom, bomo naredili takole hiško za otroke, kot jo imata srečnici s tegale bloga. Tako, to ima povedati mama. Mamaste reči, pač.

the+outside+3.jpg

 • Share/Bookmark

Kategorije: nekategorizirano5 odzivov ↓

 • katarina // Petek, September 25, 2009

  no ja, očitno je, da imaš majhne otroke, kaj ti tudi jaz sem mama dvema najstnicama in ti že nekaj let več ne morem pritrditi. prvo leto, dve sta bili ves moj svet mogoče moji hčeri … pa še to ne, ker sem šla takoj potem, ko je taprva dopolnila eno leto delat … tko da … nevem od kje ti to, da ko postaneš mama postane življenje tako. tebi ja, n pa vsem mamam. in bog ne daj, da bi se družila samo z mamami. saj bi se mi zmešalo. v bistvu se o vzgoji in otrocih in kuharijah in gospodnjstvu sploh ne pogovarjamo s prijateljicami. zanimivo. :)

 • Brot // Petek, September 25, 2009

  Šjora, uzemi si usake tolko kej časa zase, k če ne se ti bo čezdeset let en dan samo strgalo

 • Tomaž // Petek, September 25, 2009

  A s seksom je pa v glavnem konec, ko postaneš mama?

 • Riba // Torek, Oktober 20, 2009

  Sandra, kljub vsemu napisanemu zgoraj vedi, da se vedno zelo razveselim tvojega klica, sms-a in z veseljem poslusam pripetljaje, ki ste jih doziveli skupaj z druzinico. Res. Ne imej tega cudnega obcutka. Pravi prijatelji ostajajo in ne izginjajo kar tako. Lep pozdrav vsem skupaj in res se neimerno veselim trenutka, ko se spet srecamo in kaksno recemo. Cau :)

 • noahnoah // Četrtek, December 24, 2009

  Podobno hiško smo si naredili mulci na visokem kostanju nad železniško progo na Viču in gor kadili srobot :lol: