MamiSandra

Francoski šarm

Četrtek, Oktober 8, 2009 · 1 komentar

spaceball.gifspaceball.gif3546248496_6786ecffe6_m.jpg

Edith Piaf (Foto: Flickr)spaceball.gif

Že dolgo je tega, kar so Edith Piaf in kasneje novovalovci francoskega filma obnoreli svet. In Francija je veljala za simbol mladosti, elegance, tudi razvrata. Mladi zaljubljenci so mahoma romali na Eifflov stolp, da bi si izkazali naklonjenost. Danes je čarobni Pariz izgubil svojo moč in mlado poročenci vse raje odrajžajo na eksotične Maldive. A nekaj francoskega šarma še lebdi v zraku.

Dopoldan sem brala blog decor8 in tamle odkrila tole prekrasno pesem mlade Francozinje.

YouTube slika preogleda

Ne vem, ali sem samo jaz tak romantik, ali pa so te francoske popevke res tako erotične. Mene vsakič popeljejo v prelepo Francijo, na kak skriti trg, med ozke ulice, kjer mame sušijo perilo od enega okna do drugega, kjer lajajo potepuški psi in nonice kvačkajo pred vhodi hiš. Kjer otroci tečejo domov z bagetko pod pazduho, kjer vedno diši po morju in kjer se prelepe francozinje sprehajajo v prosojnih poletnih oblekicah.

Obožujem tudi glas francoske prve dame, Carle Bruni.

YouTube slika preogleda

Mmmm … Oh, lepe spomine imam na Francijo. Ti dve pesmi me poneseta tja, kjer sem doživela nepozabne trenutke in kjer sem se naučila grlenega R-ja. Ja, nekaj francoskega šarma je še čutiti v zraku.

  • Share/Bookmark

Kategorije: Glasba · Potepanja · nekategorizirano
Tagano: , , ,1 odgovor ↓

  • janezbb // Četrtek, Oktober 8, 2009

    Ja prav fino,da je še komu to všeč,ker se mi zdi da smo se malo preveč angloamrikanizirali.V mojih najstniških letih smo poslušalitudi veliko glasbe drugih evropskih narodov ,predvsem francoskih in itaijanskih,pa tudi nemških ,avstrijskih ,čeških ,španskih.Zelo priporočam CD iz zbirke Putumayo z naslovom PARIS.