MamiSandra

Pitje čaja

Sobota, Oktober 24, 2009 · 1 komentar

Mmm, kako paše skodelica toplega čaja z medom in limono. Prav čutiš, kako te poživi od glave do pet. Ni kaj, sezona čajev se je pričela. Zanimivo je opaziti, kako ljudje kar naenkrat začnemo kupovati ali naročati čaje. Ko se jesen začne prevešati v zimo. In ko pride pomlad, so mnogi kar razočarani, ker čajev v barih ne strežejo več.

Ko greš v trgovini mimo police s čaji, vedno prijetno diši. Tisti pravi še posebej. Poseben čar imajo tudi čajne hiše. Tista v Ljubljani je obvezno shajališče predvsem v študentskih letih. Tako intimna in domača. In njihova zbirka čajev ne sme manjkati na domačih policah.

Že nekaj let naša družina kupuje zeliščni čaj pri gospe na Ljubljanski tržnici. Tisti pri vhodu v ribarnico. Družinska mešanica, ji pravi. Tako, da jo lahko pijejo tudi otroci. In res je krasnega okusa.

Nekoč je prijateljica hodila na tečaj japonščine na Filozofski fakulteti in bila je ganjena, ko jim je neka gospa prikazala tradicionalni obred pitja čaja. Čaj sicer izvira s Kitajske, vendar ima pitje čaja dolgo tradicijo po vsej Aziji. Japonska obredna različica nam je vsem dobro znana iz filma Karate Kid, ko se Miagi San vrne na rodni otok in s seboj vzame tudi svojega učenca Daniela. Ta se zaljubi v prelepo domačinko, ki mu med drugim prikaže tradicionalni obred pitja čaja.

YouTube slika preogleda

Uživajte ob skodelici dobrega čaja. Za lepši dan.

  • Share/Bookmark

Kategorije: Jesen
Tagano:1 odgovor ↓