MamiSandra

Lidija Hren za premierko

Torek, November 17, 2009 · 14 komentarjev

tarca_show.jpg

(Foto: rtvslo.si)

Včeraj zvečer me je bilo sram, da sem volila, kogar sem pač volila. Lidija Hren je vodila intervju s Pahorjem. In ga osmešila. Ne, v bistvu se je osmešil sam. Takega mečkača in narcisa pa že dolgo ne. Zakaj tale gospa Hrenova vedno več ve od svojih gostov? Pa ne samo navidezno več, dejansko. Vse številke ima v glavi, za katere Pahor še ve ne, da obstajajo, in vse predloge, ki so mu bili ponujeni, pozna, on pa mlati prazno slamo. Ko so ga posneli od blizu, si lahko opazil, da se mu roke tresejo. Seveda, strah je tiste, ki nečemu niso kos. In ta naš vrli Pahor ni bil kos niti tv intervjuju, kako šele vodi državo. Ne upam si predstavljati.

Vedno sem šla na volitve, ker sem zelo principjelen človek. Vedno sem rekla, če ne greš volit, potem ne smeš nikoli niti pisnit, če ti v državi kaj ni všeč. Zdelo se mi je, da bi morale volitve biti obvezne, kot v Avstraliji. Ker smo vsi odrasli ljudje soodgovorni za stanje v državi. Smo soustvarjalci. Joj, sem se motila.

Ne vem, če bom še kdaj šla na volišče. Zdaj so bile na oblasti že skoraj vse politične opcije. Eni so bolj zagamani od drugih. Ta naša politična scena smrdi. Mene je sram, da živim v državi, kjer nimam koga voliti, kjer nimam komu zaupati. Kjer so vsi nesposobni.

Lidija Hren za premierko!

 • Share/Bookmark

Kategorije: Življenjske modrosti
Tagano: ,14 odzivov ↓

 • noahnoah // Torek, November 17, 2009

  Priznam,da tudi jaz ne vem več koga bi volil :lol: morda pa se do volitev prikaže nova luč :lol:

 • Sandra // Torek, November 17, 2009

  @noah: A misliš, da je to sploh mogoče?

 • uršula // Torek, November 17, 2009

  je, je … takrat ratajo vsi pametni in pošteni in polni idej in oh in sploh, da bi jih kar domov peljal pa s sestro oženil. al z bratom al kakšne so že njihove preference.

 • bimbo // Torek, November 17, 2009

  He, he, jaz sem ta pogovor gledal kakšno minuto ali dve, ravno dovolj za vtis, da se je Pahor vsaj v obraz malce poredil in na je utrujen. Potem sem zamenjal program. :-) Hecno, ampak kljub temu, da naj bi bil Pahor (samo)všečen politik, ga težko gledam in poslušam. V spominu imam le dva njegova TV nastopa – tistega, ko je čisto brez zveze “not padu” k Zrnecu in Bizovičarju in predvolilnega soočenja z Janšo. Slednji ga je dotolkel na enak način, kot pišeš za Hrenovo – ostro in s številkami, da je Pahor samo sopel od hudega in se neprepričljivo izvijal. Priznati pamoram, da imam raje politika, ki me vsaj približno prepriča s svojim delom (za Pahorja menim, da še ni vse izgubljeno, dobljeno pa tudi še nič), kot pa samo z nastopi (mojster Janša). Na volitve pa le pojdi. Moje volilne sanje so radikalne: 99% udeležba s 66% neveljavnimi glasovnicami. Sporočilo? Državljani poznamo svojo pravico in dolžnost, večina pa nas meni, da to ne velja za stranke in politike. Zavedam se, da bi bilo kaj takega drago, saj bi morali volitve ponoviti. :-)

 • Sandra // Torek, November 17, 2009

  @bimbo: Hm, morda pa vendarle ne bi bilo slabo, če bi na volitvah volilci imeli tudi možnost obkrožanja ”nihče” (če bi šlo za predsednika) ali ”nobena” (če bi šlo za stanko).

 • NoMercy // Torek, November 17, 2009

  jaz se javim za monarha in, da imam dedno monarhijo :P Hrenovo bi pa vzel za šefico statističnega urada :)

 • Sandra // Torek, November 17, 2009

  @NoMercy: :D

 • martita // Torek, November 17, 2009

  Zdi se mi, da kdor gre v politiko, je že a priori kreten. Seveda je nekaj izjem. Izjeme pa itak potrjujejo pravilo.

 • mujo // Sreda, November 18, 2009

  Prav, prav, saj ste ga ženske volile ker je lep ne ker je pameten. Lepih ljudi na svetu je veliko, lepih pa pametnih je pa malo.

 • Sandra // Sreda, November 18, 2009

  @mujo: Aja, zato je tako malo žensk v politiki. Ne ustrezamo merilom. :D

 • bimbo // Torek, November 24, 2009

  Sandra, naposled sem si ogledal ta pogovor, ker je Vojko na razgledi.net vrinil ustrezno povezavo in me je premagal radovednost. Zdaj bi rekel, da je bil Pahor kar v svoji običajni formi spravljivca in je uglajeno zavračal ostre servise Lidije Hren. V celoti se mi je zdelo, kot bi Hrenova izvajala interpelacijsko zaslišanje, Pahor pa dopadljiv predvolilni nastop. Moja najboljša polovica se je pridušala, da se predsednika vlade ne spodobi tako ostro obdelovati. To res ni običajno, a glede na to, da je Pahor ohranil mirne živce in se zelo dobro branil (o prepričljivosti naj sodi vsak po svoje), me ostina niti ni motila. Bi bilo pa lepo, če bi enaka mera strogosti obveljala za vse politike. Vem, lažje je biti zajedljiv do ljubeznivega kot do ostrega (in zamerljivega) sogovornika. :-)

 • Sandra // Torek, November 24, 2009

  @bimbo: Se strinjam, bila je ostra, celo zadirčna. Ampak a veš, da se mi je zdelo to početje ”krik iz obupa”. Krik razočaranega volilca, mogoče. In meni se ni zdel Pahor tako zelo spravljiv, bolj brez pravih odgovorov. To pa je seveda zavil v folijo dobre volje. In tisti komentar s ”fitnesom” je bil naravnost klovnovski, nevreden premiera. Ne vem, morda sem tudi jaz le razočarana volilka, ki ne more objektivno oceniti slišanega in videnega.

 • bimbo // Torek, November 24, 2009

  Hja, v današnjih časih res ni težko biti razočaran, besen, pobit… Mojstrstvo je, če navale takšne slabe volje in brezupa uspeš premagati. Lidiji Hren to ni ravno najbolj uspelo. :-)

 • Sandra // Sreda, November 25, 2009

  @bimbo: To pa drži.