MamiSandra

Ko mami zboli

Torek, December 1, 2009 · 6 komentarjev

spaceball.gif453968315_a674515132.jpg

(Foto: Flickr)

Ko zbolijo mame, potem je hudič. Če zboli oče, življenje teče dalje. Ampak, če bolezen na posteljo priklene mamo, potem je vse narobe.

Otroci so lačni, žejni, smrkasti, pokakani in nepreviti. Hladilnik je kar naenkrat izropan. Za kosilo zvoni telefon v najbližji piceriji ali kitajski restavraciji. Otroci nočejo več v kopalnico, ker je vse tako umazano, da se bojijo okužb. Vsa družina se ves dan sprehaja v pižamah, nepočesana in neumita. Risanke se vrtijo od jutra do večera. Vrisk in jok doni v deseto nadstropje in nazaj. In ko pride na pomoč babica, je edini način, da se pozdraviš ta, da oblečeš puhovko, popiješ štiri litre čaja z limono in medom in poješ kar največ česna. Druge ni. In kako to, da nimamo kruha pri hiši. Ker ga nihče ne je. Ah, kruh pa mora biti, če ne drugega, da se vidi, da je.

In potem te otroci s solzami v očeh prosijo, naj vendar čim prej ozdraviš, ker ne bodo zdržali več dolgo. In najmlajši član začne govoriti mamamamama, samo da te prikliče. Zato se dvigneš in upaš, da bo šlo.

Ampak to ni naša družina. Moj mož je bil popolnoma kos situaciji in otroci niso niti opazili, da me ni.

  • Share/Bookmark

Kategorije: Družina
Tagano: ,6 odzivov ↓