MamiSandra

Julie in Julia (film)

Torek, December 15, 2009 · 8 komentarjev

Dragi blogerji, vidite, če bi živeli v Ameriki, bi imel vsak od nas že vsaj eno knjigo pod streho in bili bi slavni …

YouTube slika preogleda

Včeraj sva z možem slučajno našla nov film o dveh ženskah, Američankah, ki v različnih časovnih obdobjih in v različnih državah preizkušata kuharske recepte in v kuhanju najdeta smisel svojega obstoja. Na koncu obe izdata knjigo in zaslovita. Ja, res je ameriško, ampak je krasen film. Sploh če v njem igra Meryl Streep. Obožujem to igralko. Obožujem, obožujem.

Film je tak počasen, poln človeške topline, krasne hrane in prijetnih dvogovorov. In kar je najlepše: govori o blogerki, ki je to postala čisto slučajno. Joj, sva se nasmejala z možem. Kot da bi gledala sebe … Mož ji je odprl blog, jo vzpodbujal pri pisanju, ona je začela zelo okorno, pojma ni imela, če jo sploh kdo bere, vsi so mislili, da se ji je zmešalo, ker piše … kaj že? … blo … blog? Nekega dne je dobila prvi komentar in je zavriskala od veselja, nato pa ugotovila, da je mamin. Ampak pisala je in pisala, ker si je zadala nek cilj in pisanje jo je ohranjalo pri zdravi pameti in na koncu je postala brana in znana. Ok, tu se podobnosti končajo. Založniki so jo klicali, če bi svoje blogerske zapise izdala kot knjigo, kar je seveda storila, in postala je pisateljica … Film je posnet po dveh resničnih zgodbah.

Kdor ima rad kuhanje in piše blog si ga preprosto mora ogledati. Bon apetit!

julie-and-julia.jpg

 • Share/Bookmark

Kategorije: Filmi · Knjige
Tagano: , ,8 odzivov ↓

 • Pullga // Torek, December 15, 2009

  http://juliepowell.blogspot.com/ Tole je njen blog, je bila pa že pred začetkom pisanja nesojena pisateljica. V filmu ni prikazano njeno varanje v zakonu, zato se je o tem razpisala v svoji novi knjigi. (pravaprav tole je rekla o predstavitvi njenega zakona v filmu: I also felt a responsibility to write as truthful account of what had happened to this “perfect marriage” that so many people had invested so much in after Julie & Julia.), Knjiga je izšla prvega decembra (izzid je bil nekajkrat prestavljen). Naslov je: A Story of Marriage, Meat and Obsession.

  Zgodba v filmu je bila zanimiva, Amy Adams pa nič posebnega… mi je bila ljubša v Miss pettingrew lives for a day, čeprav kot ena sladka puhoglava punčka.

 • sandricasandrica // Torek, December 15, 2009

  Pullga: Hvala.

 • scrklanka // Torek, December 15, 2009

  Mami Sandra, jest te zelo zelo rada berem!

 • sandricasandrica // Torek, December 15, 2009

  He, he, al se poznava, al pa me boš zdej vprašala za uslugo. :D

 • scrklanka // Sreda, December 16, 2009

  ;-) )) Ne boš verjela, nič od naštetega. Čist slučajno sem padla na ta blog in te berem že približno 2 meseca (seveda sem prebrala tudi vse starejše objave). Enostavno se mi zdiš fejst punca in taka kul mama.

 • sandricasandrica // Sreda, December 16, 2009

  Ooo, ti si moja najljubša bralka. Hvala.

 • vetrnicavetrnica // Sreda, December 30, 2009

  Ta film je tudi mene tako osvojil, da imam naročeno to knjigo in knjigo o julii child iz VB :) ) krasn!

 • sandricasandrica // Sreda, December 30, 2009

  Jaz sem si tudi zaželela teh dveh knjig. Se jih pri nas ne dobi? Preko česa si jih naročala, če smem vprašati?