MamiSandra

Dan potem

Sobota, December 26, 2009 · 9 komentarjev

Velike načrte smo imeli za te praznike. Izlet na Koroško, tri dni druženja s starimi starši, sprehodi, kopanje, morda tudi sankanje. Ampak se ni zgodilo nič. Prababici v Dalmaciji je počila vodna cev in stari starši so odhiteli na pomoč. Sami smo bili pa preveč leni, da bi zapustili svoj lepo ogreti brlog. Smo se pa potolažili z izletom na obalo, v kratkem pa odrajžamo še na severno Primorsko. Konec koncev, med domačimi je še najlepše. Pa še dedek Mraz nam je nekaj prinesel. Sedaj vneto pričakujemo njegov obisk še pri nas doma in pri drugih starih starših. Jupi!

 • Share/Bookmark

Kategorije: Družina · Potepanja · Praznovanja · nekategorizirano · zima
Tagano: ,9 odzivov ↓

 • Matija ŠegaMatija Šega // Sobota, December 26, 2009

  Slika granatnih jabolk je “sveža”? Glede na temperature, bi mogoče lahko bili :)

 • Sandra // Sobota, December 26, 2009

  To so kakiji. Je sveža, ja. Od danes dopoldan. In ko smo že pri kakijih … Na tržnici v Ljubljani jih nekateri prodajajo po 2 evra za kos. Tole drevo bi enemu kmetu na obali potemtakem navrglo kar lepo vsotico denarcev. Kdo je za to, da odpremo nasad kakijev?

 • mark // Nedelja, December 27, 2009

  Ja, kakiji, kar škoda jih je , da so še na vejah v tem času, sploh, če pomislim, da jih imam tako rad. Pri nas jih kupujemo na zabojčke, prej tiste iz goriškega konca, zdaj so pa po moje uvoženi. Hm, če bi bili po evro kos, potem bi pa bankrotiral že. Sem za nasad kakijev, ena vrsta naj bo vanila, ta mi je najljubša namreč… A zahtevajo kakšno posebno nego, al so manj zahtevna vrsta drevja? Lep dan in prijetne praznične dni za vas ( na obali) !

 • sandricasandrica // Nedelja, December 27, 2009

  Joj, o kakijih ne vem kaj dosti. Moja nona je imela drevo pred hišo in je vsako leto obrodilo toliko sadežev, da jih je večina segnila. Lepo se imej.

 • ana od srca // Nedelja, December 27, 2009

  Včasih pride kaj vmes in enostavno čisto zasuka načrte. A marsikdaj ni nič hudega in najdemo vseeno lepo v tistem, kar imamo.

  Mi smo se na božič peljali k mojim domov, ob narasli Gradaščici. Seveda snega ni bilo, otroci so imeli bob s seboj. In zvečer sem videla hčerko, ki je iz fotoaparata slikce dala na računalnik – in kaj sem videla? Skakanje! Tako kot recimo tukaj: http://www.ednevnik.si/entry.php?w=odsrcadosrca&e_id=107329

  Aja, sem našla: tole so se šli na božični dan: http://www.ednevnik.si/entry.php?w=odsrcadosrca&e_id=107331

  Vse dobro želim! :-)

 • tatjana // Nedelja, December 27, 2009

  Če imate toliko kakijev, sem namreč tudi oboževalka tega zlatega jabolka, se da drugo leto zmeniti, da vam jih pridem obrat. Samo za malo bolj prijazno ceno:)

  Tatjana

 • sandricasandrica // Nedelja, December 27, 2009

  Tatjana, kakije smo imeli, nihče jih ni jedel, zato jih nimamo več. Ampak sosedom gnijejo na drevesih. Morda bi se pa splačalo priti na Primorsko s košarico in preprosto vprašati kakega kmeta, če mu lahko narediš uslugo in pobereš kakije, ki bodo sicer zgnili. Mislim, da bi dovolili. Nekateri imajo kakije namesto jelke: na njih obesijo lučke, zreli sadeži pa spominjajo na okraske.

 • sandricasandrica // Nedelja, December 27, 2009

  Ana, tile tvoji otročički so eni mali vragci, ampak vseeno zvabijo nasmeh na lica.

 • Matija ŠegaMatija Šega // Nedelja, December 27, 2009

  “Slika granatnih jabolk je “sveža”?” Hehe, kje sem pa granatna jabolka našu :D Imel v mislih kakije ja :)

  Punca ima zapuščeno posestvo pri Skradinu, polno je drevja, ki je podobno polno kot tole na tvoji sliki. Nihče ne obira, ker jih je tam v obdobju ko so zreli, enostavno vsepolno.

  Podobno je s pomarančami. Pred nekaj leti bil v Grčiji. Atene so bile polne pomaranč, ki so ležale po tleh in drevesa okoli so bila polna. Pri nas pa jih kupujemo :)

  Dokler bo folk kupoval, se bo tudi prodajalo ane :)