MamiSandra

Palačinke po ameriško

Sreda, Januar 6, 2010 · 12 komentarjev

Zelo rada kuham. Ljubim hrano vseh vrst in oblik, celo vampe. Če povrh vsega tudi lepo zgleda, pa še toliko bolje. Že nekaj časa me je matralo vprašanje, kako Američani naredijo tiste njihove mini palačinke. Tiste debelušne. In sem se končno dokopala do odgovora in recepta zanje. Ha.

Pssst … skrivnost je v pecilnem prašku.

V glavnem. 1. način … Naredite navadno mešanico za palačinke (moka, mleko, 1/2 jajci, sladkor, sol, olje), le da mora biti bolj gosta kot sicer, in vanjo dodate 1/2 čajni žlički pecilnega praška. Maso postopoma vlivate v ogreto in namaščeno ponev, da nastane manjši otoček sredi ponve (ne smete je razmazati po vsej širini ponve) in zlato rjavo zapečete na obeh straneh. Od tod dalje pa vsak po svoje. Mi imamo radi palačinke z Nutello in mletimi lešniki oz. orehi. Američani pa jih prelijejo s čudnimi zvarki po imenu sadni sirupi.

2. način … Iste sestavine malce drugače zmešane (poglejte gospoda na posnetku) …

YouTube slika preogleda

Jaz sem se odločila za taktiko št. 2, ker sem bolj vizualni tip. In uspele so 100 %. Pa dober tek.

 • Share/Bookmark

Kategorije: Kuharija · Ročne spretnosti · nekategorizirano
Tagano: ,12 odzivov ↓

 • miranART // Sreda, Januar 6, 2010

  mm so se mi kr sline pocedile, to probam še danes

 • mici // Sreda, Januar 6, 2010

  Moram priznat, da tale striček prav fascinantno govori … sem se prav nasmejala ;) Drugače pa ja, ameriške palačinke so res zakon … še posebej z javorjevim sirupom … al pa navadno domače malinovo marmelado tudi gre ;)

 • sandricasandrica // Sreda, Januar 6, 2010

  Joj, vidiš, pa imam javorjev sirup, ker sem zadnjič naredila pastinak v javorjevem sirupu (tudi nova reč in dobra reč), ampak se nisem spomnila nanj. Drugič zagotovo.

 • katarina // Sreda, Januar 6, 2010

  ameriške so meni res boljše! aja pa namesto pecilnega daj pol žličke sode bikarbonem boljša varianta

  še druga varianta je pa da daš namesto moke pšenični zdrob…. poliješ z mlekom in pustiš da se napihne, potem pa normalno narediš testo za palačinke, v tem primeru ne rabiš pecilnega/sode

 • Barbara // Sreda, Januar 6, 2010

  Bomo poskusili narediti te palačinke, zgledajo okusne. Prav veseli me, ko objavljaš zraven še recepte. Jih bomo pa poskusili tudi z ameriških sirupom, otroka pa verjetno z Nutelo.

 • SEBASTJAN // Sreda, Januar 6, 2010

  Na ta drugi način jih delam že veliko let, najboljše so mi z borovnicami . Nadevam jih takoj, ko ulijem maso v ponev in jih posujem z vanili sladkorjem . Ko je palačinka pečena še z druge strani jo na krožniku polijem še z kremo Alpro soya vanille. Njami…

 • scenaa // Sreda, Januar 6, 2010

  Ni se treba truditi z otočkom sredi ponve, enostavneje je uporabiti manjšo ponev. Pa javorjev sirup mora biti, če so ameriške, čeprav ga ni čez marmelado kar se mene tiče, pa še manj se ven cedi :) . Pecilni prašek je pa res minus.

 • Mirko // Sreda, Januar 6, 2010

  To smo, ko sem bil majhen jedli doma – na kmetih. Rekli smo mu kar – šmorn. Mogoče so pa američani kopirali nas?

 • Ka // Sobota, Januar 9, 2010

  Mirko – šmorn s pecilnim?! V šmorn gre rum in rozine :)

  Vsi date v maso za palačinke sladkor? In olje?

 • sandricasandrica // Sobota, Januar 9, 2010

  Ka, ja, jaz dam malce sladkorja (približno dve čajni žlički) in malo olja. Zaradi olja so potem zelo sočne, mehke.

 • Ka // Sobota, Januar 9, 2010

  Jaz sem dala včasih malo radenske, da so ble bolj rahle. Drugač pa ful manj kompliciram – sol, jajce, moko in mleko (včasih še malo cimeta ali pa dam vanilijevo sojino mleko) stresem v tisti rezalnik/mešalec in je.

 • tanja // Nedelja, Januar 10, 2010

  Meni se zdi, da je to bolj šmornu podobno, če bi palačinko natrgali, ima Mirko prav.