MamiSandra

Srne

Ponedeljek, Januar 18, 2010 · 8 komentarjev

Kdo bi si mislil, da bomo iz stanovanja na Celovški, ki gleda v Šišenski hrib, kdaj videli srne. In to kar štiri. Štiri srne, ki se sprehajajo po našem hribu ter Rožniku in iščejo hrano. Zanima me, kako preživijo. V gozdovih jim lovci nosijo hrano. Kaj pa tu?

 • Share/Bookmark

Kategorije: Mestno življenje · zima
Tagano: ,8 odzivov ↓

 • rozicarozica // Ponedeljek, Januar 18, 2010

  Jaz sem srnice redno srečevala na jutranjih sprehodih po Golovcu, tam nad Sp. in Zg. Rudnikom. Prvič me je skor kap, ker si nikol ne bi mislila, da tako blizu takega velikega mesta skakljajo te plašne živalce. Tudi tu verjetno kdo poskrbi za njih, če ne, pa je kaka mestna kmetija kje na robu tega gozda, kjer je kako seno…

 • sandricasandrica // Ponedeljek, Januar 18, 2010

  A tudi na Golovcu so? Kako zanimivo. No ja, je pa res, da je celo medvedu uspelo prit do Rožnika. Kdo ve, kaj vse še lomasti tod okrog.

 • alcessa // Ponedeljek, Januar 18, 2010

  Kot študentka sem precej časa prebila na Rožniku, pa se še zdaj nekam megleno spomnim, da imajo krmilnice za srne… Če ne celo nekje v bližini Čada?

 • Sandra // Ponedeljek, Januar 18, 2010

  Alcessa, zelo možno. Po tem, ko je rozica povedala, da so tudi na Golovcu srne, sem pomislila, da je najbrž kar precej divjadi v mestnih ”gozdovih” in da nekdo že mora skrbeti tudi zanjo.

 • kodrkodr // Ponedeljek, Januar 18, 2010

  Krmilnice so postavljene v bližini Rožnika oz. Cankarjevega vrha in tudi oskrbovane so. Srne pa so stalno tako na področju Rožnika kot Golovca. Tisti, ki stalno hodijo na ta mesta pa vedo, da niso prav nič plašne.

 • rozicarozica // Ponedeljek, Januar 18, 2010

  Ja, mene mladiči lani (al je to že predlani) niso opazili oz. se niso zmenili zame dokler nisem prišla na kake 10 m. Pol pa so ne preveč zaskrbljeno odskakljali. Mati se mi je zdela mal bolj zaskrbljena in je bila vedno nekje v ozadju.

  Samo toliko, da ne bo kdo mislil, da se da po Rožniku ali Golovcu srne božat ;)

 • ana od srca // Ponedeljek, Januar 18, 2010

  Krasno! Srne v naravi, super!

  No, nisem bila pa najbolj navdušena, ko so mi pojedle fižol v vrtu – vse poganjke so objedle …

 • Dajana // Sreda, Januar 27, 2010

  Ko sem živela Na jami sem stalno gledala v ta hrib… Ampak srne!!!! :shock: