MamiSandra

Čebulna juha

Petek, Februar 5, 2010 · 11 komentarjev

MamiSandra priporoča, da se pred branjem obilno najeste.

Gobovo in čebulno juho obožujem, čeprav sem si ju zelo dolgo naročala zgolj v restavracijah. Prišel pa je dan, ko sem si ju zaželela tudi na domači mizi. V primeru, ko se nečesa lotim prvič, imam navado poklicati domačo številko, kjer mi mati potrpežljivo razložijo pripravo te ali one jedi, vse skupaj pa začinijo še s kako anekdoto iz mojega otroštva. A pri čebulni juhi si je bilo treba pomagati kako drugače, ker mati niso poznalli recepta zanjo. Kot naročen je prišel kurir z zelenim zabojčkom, ki je poleg sadja in zelenjave prinesel tudi recept za eno najboljših juh, kar sem jih kdaj jedla.

Tukaj je dobesedni recept iz zelenega zabojčka:

Na maslu res čisto počasi pokrito pražite čebulo 30 minut. Medtem zavrite jušno osnovo; čisto malo moke posujte po čebuli, začinite s poprom in soljo in vse skupaj polijte z jušno osnovo. Kuhajte še 15 minut. Medtem ogrejte pečico na 200 stopinj. V ognjevarne jušne posode vlijte juho; pokrijte s toastom in posujte z ementalerjem; povrhu še malo masla in popra ter popecite, dokler se sir ne stali.

Juha je tako zelo dobra, da si jo boste nalivali in nalivali, ostalega kosila pa skorajda ne boste mogli več pojesti. Tako, opozorila sem vas, sedaj vam želim samo še dober tek.

  • Share/Bookmark

Kategorije: Kuharija · Ročne spretnosti · nekategorizirano
Tagano: , ,11 odzivov ↓