MamiSandra

Blog po meri avtorja

Torek, Februar 9, 2010 · 18 komentarjev

Najbrž ste opazili, da zadnje čase pišem pretežno o kulinaričnih užitkih, naši družini, šiviljskih podvigih posebne sorte in kar je še podobnega. Hočem reči, da se že malo ponavljam. Pa mi je oče, moj zvesti bralec, namignil, da pogreša družbeno kritične teme, ki so mi, tako on, šle dobro od rok.

Kaj pa vem. Sicer verjamem, da se človek vsake reči nekoč naveliča, ampak ob tej pripombi se mi je zastavilo vprašanje, kaj je to dober ter zanimiv blog in kaka so merila za njegovo kakovost. Je to družbeno kritičen blog; je to blog, ki se ukvarja s povsem trivialnimi temami; je to blog, ki večinoma premleva dnevno politiko; blog, ki govori izključno o vremenu, ali športu, ali trendih; blog, kjer avtor izliva svoja najbolj intimna čustva; blog, ki ga nekdo skrivaj piše le zase; blog, s katerim nekdo želi zaslužiti; blog … Tega ni konca.

Jaz mislim, da je vsak blog dober, če je le pristen. In potemtakem je tudi zanimiv. In ker verjamem, da blogobralci in blogožderi prelistajo več blogov v enem dnevu, se sigurno navžijejo vsakega po malo – malo družbene kritike, malo kiča, malo kuharije, malo športa in še kaj.

Trenutno je moj blog kuharsko-šiviljsko-mamast. Morda res ni najbolj zanimiv v tem trenutku. Ampak to je tisto, kar me sedaj navdihuje. Družbena kritika je na mojem blogu zaenkrat zašla na stranski tir. A kdo ve, morda se že jutri stvari postavijo na glavo.

 • Share/Bookmark

Kategorije: nekategorizirano
Tagano: , ,18 odzivov ↓

 • darjeeling // Torek, Februar 9, 2010

  Sandrica – tvoj kuharsko/šiviljsko/mamast blog je oaza med/pred ponorelim svetom. Poleg tega si z nami delila Zeleni zabojček, za kar sem ti neskončno hvaležna :)

 • sandricasandrica // Torek, Februar 9, 2010

  darjeeling: O, a tudi ti naročaš zabojček? Je fajn, a ne? Moj mož pravi, da komaj čaka pomlad in poletje, ko se bodo v njem pojavili sveži paradižniki, rukola, redkvice … Tudi meni se že sline cedijo. Hvala za pohvalo. Mi veliko pomeni.

 • alcessa // Torek, Februar 9, 2010

  Meni se zdi čisto v redu, da na blogu pišemo o stvareh, ki nas ravnokar zaposlujejo oz. zanimajo. In recepte še posebej rada berem, sploh une brez mesa, česna ali čebule :-) Tudi tvoje lutke so užitek za pogledat, tako da …

 • sandricasandrica // Torek, Februar 9, 2010

  alcessa: Danes je očitno dan zabojčkarjev. :D Hvala.

 • Špelca // Torek, Februar 9, 2010

  Hjja, si prišla v fazo, v katero slej ko prej pride vsak pisec bloga. Tvoja ugotovitev pa je dobra: “Jaz mislim, da je vsak blog dober, če je le pristen.”

  Nagibi, vzgibi, izhodišča, zakaj kdo piše kak blog in ali ima na blogu mozaik tem ali eno samo, so stvar posameznika – vračamo pa se na bloge, ki so pristni in zanimivi.

  Kot vidiš, se vračamo k tebi :)

  O hrani pa zdaj ne bom, ker sem lačna in potrebujem nekaj za kri ;) Ok, pa bom – tu nekje sem prebrala, da se lahko rdeča pesa kar surova nariba k solati – od takrat to delamo pri naši hiši in moram reč, da smo vsi zadovoljni :)

 • alcessa // Torek, Februar 9, 2010

  Špelca: surova rdeča pesa? Moram probat. BTW, isto velja za drobno narezano cvetačo – je odlična v solati. Hm, mogoče pa to že veste…

 • Jure // Torek, Februar 9, 2010

  meni je tvoj blog itak eden izmen najboljših in ga prav rad berem. Pa naj bo to o hrani ali o čem drugem, vedno vem, da na tvojem blogu lahko pričakujem zelo dobro branje. Pa lp…

 • Špelca // Torek, Februar 9, 2010

  Ja, odlična je v zeleni solati – naš prestolonaslednik, ki sicer zmrduje nos nad zelenjavo (v takih letih je), je odlično sprejel polno skledo zelene solate, na njej pa malo več kot za vzorec naribane rdeče pese – “Hrustlja kot nariban korenček, po okusu je pa boljša od kuhane rdeče pese.” je rekel in pojedel vse :)

  Aha, cvetačo, pa tudi brokoli, pa jaz velikokrat kar surovo jem – brokoli je sicer ‘divjega’ okusa -, na solato je/ju pa še nisem dala v naribani obliki.

 • sandricasandrica // Torek, Februar 9, 2010

  Špelca, vidim, da postajam prehrambeni guru. :D

  Jure, a padaš na kitke? :D

  Tako, dovolj hvale za danes. Dnevna kvota je presežena, pa še poldan ni.

 • Chiara // Torek, Februar 9, 2010

  Ampak eno pohvalo boš pa še zmogla, a ne? Kar nekaj časa sem preko prve strani siola ali blogosa redno naletela na tvoj blog. Kokoška si seveda nikoli nisem zapomnila drugega imena ali naslova kot “tastara bloga”. In potem je bilo nekako “sušno” obdobje oz. sem zgrešila sveže objave in nikakor nisem našla tega presnetega bloga… frustrirajoče! Zdaj je končno v mojih povezavah in vedno pri roki :) Vsakih nekaj dni, ko pogledam 5 meni najljubših blogov, je tudi tvoj med njimi. Všeč pa mi je ravno zato, ker ne glodaš istih tem kot 20 drugih avtorjev v isti uri.

 • Sandra // Torek, Februar 9, 2010

  Chiara: :D Hvala.

 • rozicarozica // Torek, Februar 9, 2010

  Ker je že popoldan, boš prenesla še eno pohvalo. Jaz bi rekla: “Vsak dan nekaj novega, svežega, drugačnega, a vsakdanjega.” Zaradi tvojega bloga sem sploh začela razmišljati o svojem spletnem dnevniku. Hvala.

 • sandricasandrica // Torek, Februar 9, 2010

  rozica: Iz srca hvala.

 • Brina // Sreda, Februar 10, 2010

  Sandra, tvoj blog je super!!! :-) Ga zlo rada preberem…

 • sandricasandrica // Četrtek, Februar 11, 2010

  Brina: Najlepša hvala. Zlati ste.

 • ana od srca // Petek, Februar 12, 2010

  Ja, po meri posameznika!

  Veš, kaj pa meni ne gre na blogih? Kopiranje in objavljanje vicev. Kakšen že in če je res dober. Toda smejmo se – za vsako ceno – tukaj se pa meni obrne! In mnogi vici se mi sploh ne zdijo smešni!

  So tudi blogi, ki so gotovo v redu, samo tematika me ne potegne – in tako izbiram pač nekaj blogov, ki imajo teme, ki jih imam tudi jaz rada (tak je tudi tvoj!) in ki ima neko raven – torej: lep jezik, lep videz, neko etiko (in tak je tudi tvoj). Aja pa še to mi je všeč, če bloger kaj kontaktira s komentatorji! (In ti ja.) Tako da je tvoj blog med temi, ki jih jaz rada obiskujem.

  papa

 • sandricasandrica // Petek, Februar 12, 2010

  Ana, prisrčna hvala.

 • bimbo // Sreda, Februar 17, 2010

  Saj nimam kaj dodati. Da, oseben in pristen mora biti blog. Torej kuharija, kadar kuhaš, otroci, ko se ukvarjaš z njimi, ali pa vprašnje delovnih mest in plač, če te oplazi od blizu. Alora, kar vztrajaj tako. :-)