MamiSandra

Vonjam pomlad

Nedelja, Februar 14, 2010 · 5 komentarjev

Pomlad je v deželi. Vsaj ob morju se jo že krepko čuti. Včeraj, na pustno soboto, je bilo ob obali prijetnih 12 stopinj in ljudje so prilezli na plan kot martinčki iz svojih lukenj. Vse je gomazelo od življenja.

Mati so praznovali rojstni dan, pa še maškarce so veselo skakljale po mojih rodnih golcah. V bistvu sem že pozabila, kako lep je pust. Koliko veselja, življenja in smeha prinese v kraj. V Ljubljani tega ne čutiš. Ko so na vrata potrkale prve maškarce in smo jim odnesli pisanih dobrot, se je M v trenutku navdušila za hojo od vrat do vrat. Ni bilo druge, je blu treba jet. In smo šli. Ena maškarca in petčlansko spremstvo. Vsak, ki je odprl, je najprej pogledal nas, mi smo mu vrnili tisti daj-čim-več-sicer-se-pazi pogled in po eni uri smo prišli domov s polno košaro bombonov, domačih jajc, čokolad, krofov, pomaranč in kroštol. Pa še z nekaj evri za povrh. Se razume, zakaj.

Potem pa osrednji dogodek, mamin 59. rojstni dan in mamina specialiteta, zaradi katere moj mož pravi, da se je bilo vredno priženiti k bajti – brodet. To je pa … to je tako kot … kot recimo … Ne, ni mu para. Mati, svaka čast.

Slaščic je bilo na izbiro še in še. Seveda smo sladkosnedi, se pravi vsi prisotni, hoteli poskusiti kar vse po vrsti. Zakaj pa ne. Ne slavimo vsak dan.

In na poti nazaj v žabarijo nas je nad bazeni soli pa do vrha Portoroža spremljalo žareče rdeče sonce. Ah, je pasalo. Včeraj sem prvič zavonjala pomlad. Prosim, gospodična oz. gospa Pomlad, čimprej si nabavite vinjeto in pridite še malo v Ljubljano.

 • Share/Bookmark

Kategorije: Družina · Potepanja · Praznovanja · nekategorizirano
Tagano: , ,5 odzivov ↓

 • niko // Nedelja, Februar 14, 2010

  Blagor vam! Pri nas vonja pomladi še ni v zraku. Ko bo na pol pobralo teh 60, 70 centimetrov snega in se bodo v prisoji pokazale prve zaplate kopnega, bo pa duh takoj prišel tudi do nas.

  Blagor vam!

 • sandricasandrica // Nedelja, Februar 14, 2010

  niko: Blagor JIM, tem obalčanom. :D Pri nas v LJ so tudi kupi snega, megla in zimsko vreme. Šment. Ampak bo kmalu lepše, kajne? Lepo nedeljo ti želim.

 • niko // Nedelja, Februar 14, 2010

  Da ne bom nergal – pretežno imamo sončno. Dan je kar lep, a oblaki grozijo, da tak ne bo ostal.

  Tudi med meglenice naj čimprej prinese kak žarek sonca – ali saj preblisk veselja.

 • rozicarozica // Nedelja, Februar 14, 2010

  Danes sem na drevesu pred oknom dneve sobe opazila popke… …v nasprotju z dobesedno gorami snega ob cesti malo stran. Ampak kljub temu… …pomlad JE za vogalom. Potrjujem. Upam samo, da torkov minus ne bo naredil večje škode tem popkom.

 • Sandra // Nedelja, Februar 14, 2010

  Rozica, kaj res? To je pa super novica. Joj, Pomlad, kako smo te čakali … :D