MamiSandra

Priprava na setev

Torek, Marec 2, 2010 · 6 komentarjev

In nadela si bom sejalčeva oblačila in gumijaste škornje za na vrt, pa seveda platnene rokavice, ki se bodo barvno ujemale z novim vrtnarskim klobukom, ter pričela z okopavanjem vrta za setev. Plan dela je pripravljen. Semenca kupljena. Sonček sije. Gremo.

A kje da imamo vrt? Ja, na balkonu, seveda.

 • Share/Bookmark

Kategorije: Delo · Dom · Mestno življenje · Pomlad · Ročne spretnosti · Zelenje
Tagano: , , ,6 odzivov ↓

 • bRuLa // Torek, Marec 2, 2010

  Če se ne motim, bi morala hrušico že jeseni posaditi – kakor vse ostale pomladne čebulnice (narcise, hijacinte, tulipane). Spomladi lahko posadiš poletne čebulnice in gomoljnice – npr. begonije, dalije, gladiole. Vedno izberi cvetoče rastline glede na lego balkona (sončno ali senčno)! Imam nekajletne izkušnje z balkonskim vrtom ;P

 • Techka // Torek, Marec 2, 2010

  He he, mi pa solato, krompir, blitvo, špinačo,…, dobimo pri stari mami ali stricu (ki imata res velike vrtove), začimbnice pa tudi pri nas rastejo kar na balkonu. :-) Ima kdo kako idejo, zakaj nam rožmarin vedno proti koncu jeseni neha delat?

 • bRuLa // Torek, Marec 2, 2010

  @Techka: ali to pomeni, da se posuši/odmre? Rožmarin je sredozemska rastlina in na primorskem raste brez problemov (jaz sem imela enega v loncu na balkonu več let). Če si z drugega konca Slovenije, priporočam da ga še pred zimo prestaviš na toplo.

 • rozicarozica // Torek, Marec 2, 2010

  :) Sem že mislila, da ste si umislili kak ljubljanski vrtiček. Jaz sem pa včeraj v merkatorjevem supermegamarketu kupla zeliča in začimbe v lončkih, ki mi zdaj, kot mali zeleni začimbni vrt v razcvetu, krasi kuhinjsko polico :) Pa to brez sejalčeve obleke!

 • Techka // Torek, Marec 2, 2010

  @bRuLa: točno tako. Kar naenkrat se mu ne da več. :-( In vem da je sredozemska rastlina, samo mi pa ni povsem jasno, kako v naravi botruje burji in mrzlim temperaturam. Kakorkoli, zgleda da mu na Gorenjskem nekej ne ugaja (mogoče je ravno v burji problem?). :-)

  Letos smo ga sicer še pred zimo postavili v kuhinjo, pa je sicer nekoliko boljši, ampak ni pa tak, kot poleti. Mogoče sem samo jaz preveč zahtevna do te boge rastlinice. Čakam na toplejše dni, da ga postavim nazaj na balkon, potem me bo pa sigurno presenetil in se spet obrastel… :-) Let’s hope so.

 • sandricasandrica // Torek, Marec 2, 2010

  bRuLa: U, sem že pozabila, kako dobro se spoznaš na rastje. :D Hrušica bo poskušala narediti čudež (držmo pesti), ostalo pa tudi, glede na to, kak vrtnar sem.

  En prou lep dan vsem. :D