MamiSandra

Na vrtu

Nedelja, Marec 7, 2010 · 10 komentarjev

Včeraj popoldan sem bila na vrtu. Svoje meščanske roke sem zarila v črno prst in se spojila z naravo. Zasadila sem peteršilj, solato berivko, špinačo in (posebej) še hrušico. Slednjo bi morala zasaditi že pred novim letom, ampak nič hudega. Na mojem vrtu vlada zelo pozitivna mikroklima, tako da verjamem, da bo moji nevešči roki navkljub hrušica prosperirala.

Ko sem končala s sejanjem semen, sem stvar še zalila, si z roko obrisala pot s čela, dvignila pogled proti soncu in se zadovoljno nasmihala. Mi kmetje trdo garamo, ampak zvečer ležemo k počitku nasmejani. Prva naj bi iz zemljice pokukala solata, nato peteršilj, kot zadnja pa špinača. Jupi! Vsak dan bom hodila zalivat moj lepi, novi vrt, se pogovarjala s semeni, da bodo hitreje zrasla, jih pokrila, da jih ne bo zeblo … Kmalu se jim na vrtu pridružijo še paradižnik, paprika in bučke. Pa bazilika in rožmarin. Potem bo pa počasi že zmanjkalo prostora na našem malem balkonu sredi mesta.

 • Share/Bookmark

Kategorije: Delo · Dom · Mestno življenje · Ročne spretnosti · Zelenje
Tagano: , ,10 odzivov ↓

 • Špelca // Nedelja, Marec 7, 2010

  Mene to še čaka – in jupi, na balkonskem vrtu ni treba štihat ;)

 • Sandra // Nedelja, Marec 7, 2010

  Špelca: Ja in s kavča gledaš, kako raste solata. :D

 • Zupan Anton // Nedelja, Marec 7, 2010

  Jaz sem pa že očistila vse balkonske cvetlice. Ker ja pa še premrzlo, sem jim dodala samo svežo prst, in jih postavila nazaj na svetel prostor,kjer dolgo časa skozi okno sije sonce. Ko se bo pa dosti utoplilo, in se bodo rože dosti opomogle, jih bom pa namestila na balkone.

  V vrtu, mi je pa še prerano.

 • Sandra // Nedelja, Marec 7, 2010

  ZA: Saj veš, kaj pravijo … Neumnemu kmetu zraste najboljši krompir. :D

 • rozicarozica // Nedelja, Marec 7, 2010

  Meni je mami, star kmetovalski maček oz. mačka svetovala, ko sem izrazila željo po zeliščno-začimbnem vrtu, naj kar kupim lončke z rastlinicami pri najboljšem sosedu. Tako bom že takoj imela zeleno poličko (oz. jo že imam), bom že takoj lahko cufala listke melise, bazilike, timijana, mete, peteršilja, žajblja, majarona, origana. Če pa jih posejem, pa zna trajati celo večnost, pa ni nujno, da bo ratalo. Pa sem jih za hec vseeno nekaj posejala. In ne kaže dobro… Stebelca prešibka, želja po svetlobi jih je preveč potegnila (pa so res na svetlobi), tako so se zlomila ali posušila. Pa ni, da jih pustim žejne… Upam, da boš imela več krompirja z sejanjem kot jaz. Če pa ti jih slučajno “napade” kaka naravna katastrofa, ti pa z veseljem odstopim kak podtaknjenec. Teh pa imajo te kupljene rožice malo morje v svoji podrasti :) Mete se baje drugače sploh ne da, kot s korenino! (madona, slišat sem kot stara zeliščarka :) )

 • Sandra // Nedelja, Marec 7, 2010

  Kdo drugi bi vedel več o rožah, če ne ROZICA. :D

 • rozicarozica // Nedelja, Marec 7, 2010

  :D Saj res. In kdo bi mi znal več povedati o nih kot mama roža ;)

 • sandricasandrica // Nedelja, Marec 7, 2010

  :D

 • ana od srca // Ponedeljek, Marec 8, 2010

  Čakaj, Sandra, imaš ti vrt v Ljubljani? Ali le korita na balkonu? Zelo lep zapis! Tudi jaz tako rada rijem po zemlji. Danes sem srečna nabrala motovilec, radič in regrat na mojem vrtu, ki pa je 85 km daleč od tu …

  Vse dobro želim! :-9

 • Sandra // Ponedeljek, Marec 8, 2010

  Ana: Jaz imam vrt … v koritih na balkonu. :D