MamiSandra

Znaki upanja za solato

Sreda, Marec 17, 2010 · 14 komentarjev

Baby solata berivka na mojem vrtu. To mi deli!! Še malo pa bom odprla konkurenčno podjetje Zelenim zabojčkom.

Dokupila sem še semenca za sladke feferone, drobnjak, baziliko, paradižnik (tak balkonski) in kozmejo. Vse ekološko, se razume. Se pa že vidim, kako ne bom upala solate porezat, ker mi jo bo žal.

 • Share/Bookmark

Kategorije: Delo · Dom · Mestno življenje · Ročne spretnosti · Zelenje
Tagano: , ,14 odzivov ↓

 • tami // Sreda, Marec 17, 2010

  kakšno zemljo si pa dala v ta zabojček?

 • sandricasandrica // Sreda, Marec 17, 2010

  tami: He, he, a misliš, da vem. V vrtnem centru sem prosila za malo boljšo zemljo, da bom lahko sadila zelenjavo na balkonu, in kar so mi dali … to sem usula not. :D

 • mustang // Sreda, Marec 17, 2010

  Hehe, semena bio, zemlja pa adijo?

 • rozicarozica // Sreda, Marec 17, 2010

  Čestitke! Meni je pa rukola sicer pognala, vendar ji je pretoplo nad radiatorjem in je pognala previsoke poganjke, prešibke in se lomi. Bom ponovila vajo na prostem, ko bo malo topleje.

 • vetrnicavetrnica // Sreda, Marec 17, 2010

  Pa a ni še prehladno za sajenje?? Jaz še odlašam, se mi zdi prehladno, pa da mi bo vse zmrznilo ponoči (noter pa ne bi prestavljala, že tako je majhno stanovanje)

 • sandricasandrica // Sreda, Marec 17, 2010

  mustang: Kak predlog glede boljše zemlje?

  rozica: U, vidiš, rukola, na to pa nisem pomislila. :D Ploskam nazaj.

  vetrnica: Morda res, ampak mi imamo zastekljen balkon, pa še ponoči vso zadevo pridno pokrivam. Morda zato že nekaj raste. Sem pa videla tvoj vrtiček, krasen je. :D

 • Dajana // Sreda, Marec 17, 2010

  Juhu!!!!!!!!!!!!!! Jaz sem pa včeraj dala ves rožmarin iz loncev v zemljo (imamo atrijski vrt… in moja mama mi je dovolila imeti eno majčkeno gredico). Tam bom imela še sivko, pa lovor, pa baldrijan… pa mediteranske zadivščine. Solato in co. pa ne maram saditi na vrtu, grem na tržnico ponjo. Aja, morski prašiček je požrl vse marjetice in krokuse, mojo mamo je zadela kap…. šmrk… bom morala kupiti posebej krokuse zanjo in jih narediti nedostopne za našo “mrcino”.

  ;)

 • sandricasandrica // Sreda, Marec 17, 2010

  Dajana: Sovražim te, ker imaš atrijski vrt. :D Ti, kaj pa če je morski prašiček tako kot jež, ki pobija vrtne škodljice, al kaj že. Lep dan ti želim.

 • Dajana // Sreda, Marec 17, 2010

  Ne, ni jež. Moj ljubljenček je in ima ekskluzivno pravico do trave na vrtu. Pa ne razume se na to, kaj imamo mi ljudje za lepe rastline, ki se jih ne sme jesti. Zanj ej vse trava.

  Šmrk – ta vrt ni moj, ampak od moje mame, a veš, kako sem ji morala lesti v rit, da mi je dopustila? Sem rekla, če imam lahko dosmrtno pravico do nošenja smeti in čiščenja vrta in okolice, samo naj mi pusti, da uredim po svoje.

  Hej, ena ideja… na Dunaju je mestna občina dala posebej denar tistim, ki so hoteli naštimati zemljo in saditi rože na vrhu stolpnice! Vprašaj hišnika, dogovori se, če imaš takšno veselje za to. Kaj pa pred blokom… tisti koščki zemlje? Na Jami je bilo tako, da so imeli nekateri pod balkonom cele vrtove, drugje pa je bilo zanemarjeno. :(

 • vetrnicavetrnica // Sreda, Marec 17, 2010

  Žal, tisto ni moj vrtiček, ampak slika vrtička, kot si ga želim :) bom delala na realizaciji :)

 • mustang // Sreda, Marec 17, 2010

  Seveda, Sandrica. Poklič društvo Demeter, pa se pozanimaj. Še kaj več boš tam zvedla lahko, kot le kje dobro zemlo dobit…

 • sandricasandrica // Sreda, Marec 17, 2010

  Dajana: Tale ideja o ozelenitvi teras blokov je pa super. To bi pa veljalo predlagati komu z MOL-a. :D

  vetrnica: Aja, tako … Potem pa kar veselo na delo.

  mustang: Najlepša hvala.

 • April // Sreda, Marec 17, 2010

  Kolk ste srčkani s temi vrtički! Jst bom tut sejala. Sončnice, ampak potem aprila.:)

 • sandricasandrica // Sreda, Marec 17, 2010

  April: Vsako tele ima svoje vesel’e, pravijo. :D