MamiSandra

V zraku

Četrtek, Marec 18, 2010 · 15 komentarjev

V filmu Slovenka fant vpraša punco, če bi šla v kino. Ona pa odvrne: ”A to sploh še kdo počne?” Nekaj takega velja za naju z možem. Sva pirata, zločinca. Nekaj dni nazaj sva potegnila z neta film z Georgeom Clooneyjem, ki je že zaradi igralske zasedbe obljubljal samo povprečne filmske užitke. Ampak včasih tudi to paše. Film se ukvarja z odpuščanjem, z vrednotami, z razmerji, sorodstvenimi in ljubezeskimi … Zelo zanimiv film za sobotni večer, ko na televiziji tako ali tako ni nič pametnega, ven pa iz različnih razlogov ne boste šli. Up in the Air, V zraku.

V času gospodarske krize so v Ameriki zacvetela podjetja, ki se ukvarjajo z odpuščanjem. Na primer, gospodu direktorju iz neke firme se ne ljubi stotim uslužbencem enemu za drugim povedati, da jim njihovo dotedanje delovno mesto ni več na razpolago in poslušati njihov jok, obup in grožnje, zato raje najame nekoga drugega, ki to zoprno opravilo izvede namesto njega. Tu nastopi George Clooney. Njegovemu šarmu se pač ne da upreti.

YouTube slika preogleda

Preživite lep dan.

 • Share/Bookmark

Kategorije: Filmi
Tagano: ,15 odzivov ↓

 • bRuLa // Četrtek, Marec 18, 2010

  Sliši se zanimivo :) Midva z Dimitrom sva tudi kriminalca, ampak včasih se vseeno odpraviva v kino. Zadnjič sva od kabelske TV dobila zastonj vstopnice za Lovely bones. Živ dolgčas, ne priporočam!

 • Techka // Četrtek, Marec 18, 2010

  He he…ja, lušten filmček, tud men je bil všeč. :-) Samo konec me je malo presenetil!

  Včasih prov paše videt kak film še preden sploh pride v (naš) kino. :-) Kaj vse nam dandanes omogoča internet!? :-P

 • sandricasandrica // Četrtek, Marec 18, 2010

  bRuLa, Techka: Vidim, da je še piratk na odprtem morju. Ahoj! :D Lep dan vama želim.

 • alcessa // Četrtek, Marec 18, 2010

  He he, nas so pa fajn disciplinirali… in pridno kupujemo DVD-je ali hodimo v kino (kino v KA je zelo prijetna zadeva, z ameriškim Dinerjem, restavracijo s super solatami ipd. Za take, ki nikoli ne hodimo ven, pravo doživetje)

 • sandricasandrica // Četrtek, Marec 18, 2010

  alcessa: :shock: Pa to dejansko izvajajo?

 • alcessa // Četrtek, Marec 18, 2010

  Veš, v čem je problem? Problem je menda v tem, da je v Nemčiji preveč odvetnikov in ne služijo dovolj. Zato so se vrgli na raziskovanje kršitev avtorskih pravic vseh vrst. In če kaj najdejo, oškodovancu ponudijo pomoč… Pri nas v kinu pred filmom tudi izrecno opozarjajo na to, da če te dobijo, da s kamero slikaš prizore iz filme, te bodo prijavili na policiji ipd. Ne bi pa vedela, ali in kako uspešno lovijo zlikovce, ki kradejo filme – ne bi se čudila, če bi jih res.

 • bRuLa // Četrtek, Marec 18, 2010

  Tudi v Singapurju pred filmom opozarjajo, da te bodo predali policiji, če te dobijo pri snemanju/slikanju filma. Sicer ne vem, kaj imaš lahko od tega, da narediš posnetek slabe kvalitete – razen tega, da ga kot prvi daš na internet?? Drugače pa v SG (zaradi cenzure) za ogled določenih filmov ni druge varjante kot piratstvo. @alcessa: kako narediš povezavo v komentarju?

 • alcessa // Četrtek, Marec 18, 2010

  bRuLa: uporabiš naslednji ukaz:

  <a href="URL, na primer: http://sandrica.blog.siol.net/2010/03/18/v-zraku/#comments“> tukaj vstaviš besedilo povezave

 • rozicarozica // Četrtek, Marec 18, 2010

  No, tudi pri nas je mula povlekla tale film z neta. A me je pustil zelo hladno, glede na to, koliko je bilo govora o njem. Nič posebnega. Upam pa, da ne bodo lovci na pirate prišli do najine filmoteke, ker se moj dragi res potrudi. Vsak nov film prečekira, kako je ocenjen in kak je vsebina, potem pa sname dol tiste ok. In potem, ko me zagrabi filmotožje, me čaka pestra izbira dobroh in srednje dobrih filmov, ki so seveda ločeni od tistih dobrih filmov, ki pa niso za mojo občutljivo dušico. Prav tako je z dokumentarci in serijami. Tako da resnično upam, da nas ne ujamejo :D

 • alcessa // Četrtek, Marec 18, 2010

  Sandra, hvala.

  @bRuLa: na koncu (torej po <a href=”URL, na primer: http://sandrica.blog.siol.net/2010/03/18/v-zraku/#comments“&gt; tukaj vstaviš besedilo povezave) manjka še en ukaz:, takoj po “besedilo povezave” sledi tale oklepaj <, potem / brez presledka, nato črka a brez presledka, tej pa sledi še zaklepaj >… Na žalost ti ukaza ne morem napisati kar tako, ker Wordpress to potem izbriše…

 • sandricasandrica // Četrtek, Marec 18, 2010

  alcessa: Evo, nekaj sem brisala, pa ne vem, če je ok. Upam.

  rozica: Film res ni kdo ve kaj, se strinjam. Čeprav je bil nominiran za 6 zlatih globusov, al kaj že.

 • alcessa // Četrtek, Marec 18, 2010

  V redu je, ja :-)

  BTW, jaz tudi dolvlečem filme… Namreč preko iTunesov, za 2,99 EUR, tiste, ki še niso na DV-ju.

  Drugače pa midva kupujeva samo filme in serije, za katere veva, da jih bova videla večkrat, kar potem tudi storiva (rekorder je, mislim, Gospodar prstanov). Tudi v kino greva le, če sva res prepričana. To je tudi razlog, da nisem videla Up in the air, Avatarja, Meryl Streep v uni komediji o možeh in ljubimcih… ipd. Zadeve, ki se ob gledanju trailerjev zdijo rahlo zanimive, vendar ne dovolj, da bi zanje plačala.

  Najbrž pa bo kmalu padel Zlovešči otok.

  [WORDPRESS HASHCASH] Komentatorjev ključ ‘0 ni bil veljaven.

 • bRuLa // Petek, Marec 19, 2010

  alcessa:hvala

  arigatou gasaimasu

  Sorry Sandra, ker se v tvojih komentarjih učim HTML. Lahko izbrišeš :)

  [WORDPRESS HASHCASH] Komentatorjev ključ ‘0 ni bil veljaven.

 • sandricasandrica // Petek, Marec 19, 2010

  alcessa: Sej sem vedla, da se samo delaš fino.

  bRuLa: Tudi jaz se učim HTML v svojih komentarjih. Hvala, ker si vprašala.

  [WORDPRESS HASHCASH] Komentatorjev ključ ‘0 ni bil veljaven.

 • » Strah pred letenjem in vendar se vrti // Ponedeljek, Marec 22, 2010

  [...] Y, sveže krvi, ki so pripravljeni vse in vseh 24 ur na dan posvetiti službi… Ker sem si tudi jaz prejšnji teden ogledala Up in The Air ( in tudi mene je Clooney pustil hladno, zeh), sem ji rekla, [...]