MamiSandra

Pomladna nedelja

Torek, Marec 23, 2010 · 6 komentarjev

Sedaj je tudi uradno. Pomlad je prišla. In znjo muhasto vreme. Ampak ta konec tedna je bil še lep, vsaj v nekaterih koncih naše male podalpske…  kokokoook ... dežele. Uspelo nam je ujeti suho nedeljo ob morju, čeprav smo morje čutili samo v zraku.

Ne morem verjeti, da smo bili skoraj ves dan izključno zunaj. Narava je bila naravnost čudovita. Kmetje so vse obdelovalne površine že zdavnaj pripravili za setev. Ponekod je bilo že videti solato in radič. Sosed je sadil krompir. Z vsake njive se je kadilo, ker so kmetje kurili odpadno vejevje in plevel.

V zraku je dišalo po morju in školjkah, ptice so pele. Mož se je ustavil in rekel Slišiš? … Tišina. Ja, sproščujoča tišina, zdravilen zrak, vonj po pomladi, nasmejani otroci.

Tudi tokrat smo popoldan nabirali regrat. In odlično jedli (hvala, nona).

 • Share/Bookmark

Kategorije: nekategorizirano6 odzivov ↓

 • Dajana // Torek, Marec 23, 2010

  ooooo Tako cveti rožmarin? Pri meni mu še ni uspelo! :roll:

 • sandricasandrica // Torek, Marec 23, 2010

  Dajana: Zdaj si me pa spomnila na dva Američana, ki sta sredi nekega vinograda prvič v življenju videla, kje raste grozdje … Pa da ne boš mislila, da se ti posmehujem, sploh ne, samo zanimivo se mi zdi, kako okolje pogojuje naše poznavanje narave. Lepo se imej. :D

 • ana od srca // Četrtek, Marec 25, 2010

  Pomlad! :-)

 • sandricasandrica // Četrtek, Marec 25, 2010

  Ana: Zdaj pa res ni več povratka … :D

 • Dajana // Četrtek, Marec 25, 2010

  Sandrica: Kje pa bi videla, kako cveti? Celo življenje živim v mestu. Kot majhna sem bila med počitnicami na kmetih, a tam ni bilo rožmarina. ;)

 • sandricasandrica // Četrtek, Marec 25, 2010

  Dajana: Saj, saj. Tako jaz dolgo nisem poznala kaj dosti vrst dreves, ker je pri nas rastlo le par sort. :D