MamiSandra

Jesti je pač treba

Sobota, Marec 27, 2010 · 20 komentarjev

Za vse lačne in malo manj lačne, za vse, ki samo radi pasete oči, za verne in neverne, za bele, črne in rumene in vse vmes, ena lepa zelenjavna juhica ter mesna rolada, polnjena z zelenjavo. Tako bo nekaj za vegetarjance in nekaj za zveri.

Za župco potrebujete: jušno osnovo (za nemesno različico naj bo zelenjavna; lahko pa je tudi piščančja ali goveja, če res ne gre brez mesa), korenje, brokoli, blitvo, sol

Na drobno sesekljate zelenjavo, razen blitve, ki naj ostane v večjih kosih. Zelenjavo stresete v jušno osnovo in pustite, da juha zavre. Po potrebi solite. Zelenjave ne pustite vreti več kot pet minut, da bo ostala hrustljava in polna vitaminov.

Za mesni del potrebujete: 1/2 kg mletega mesa, korenje, brokoli, čebulo, česen, jajce, olje, sol pa še kaj po lastni izbiri

Korenje in brokoli narežete na manjše kose oz. trakove in ju skuhate v slani vodi. Mleto meso zmešate z drobno sesekljano čebulo, česnom, jajcem, soljo in ostalimi začimbami po izbiri ter dobro premešate. Masi dodate malo olja, da bo bolj elastična. Maso nato z roko prestavite na kos alu folije in jo potlačite, da nastane pravokotnik, debel približno kak centimeter. Nanjo potresete kuhano zelenjavo in vse skupaj zavijete v rolado, pri tem pa si pomagate s folijo. Rolado obdržite na foliji, jo vanjo zavijete, preložite v pekač in pečete približno 50 minut v predhodno ogreti pečici pri 220 stopinjah.

Tale recept  za rolado sem sunila legendi novodobnih kuharskih TV oddaj, mojstru Damijanu. Ne vem pa, če je moja izvedba povsem enaka njegovi, ker sem delala po spominu. Rezultat je bil vsekakor prepričljiv.

  • Share/Bookmark

Kategorije: nekategorizirano20 odzivov ↓