MamiSandra

Kuharski … hm … recept

Sreda, Marec 31, 2010 · 18 komentarjev

V mojem e-nabiralniku se je znašlo nekaj zelo mamljivega. Pošiljateljica je zadevščino našla na neki slovenski kuharski strani in se toplo priporoča za kak kuharski nasvet, če komu uspe pripraviti kaj užitnega po naslednjem … hm … receptu.

STROČJI FIŽOL V ČESEN OMAKA

1 1 / 2 lbs. stročji fižol 4 oz. Shitake sveže gobe (po želji) 1 / 2 skodelice nariban parmezan (po želji) 1 / 4 skodelice ekstra deviško oljčno olje 1 žlica masla 1 / 4 skodelice sveže italijanski peteršilj, sesekljano ščepec sveža bazilika in origano, mleto ščepec rdeče paprike kosmičev 1 / 2 skodelice plain Mrvice kruha (neobvezno) 8 strokov česna, olupljen

V Ponev z dolgim ročajem, prinese 5 skodelice vode, da zavre z 1 žlico soli. Dodamo sveže stročji fižol (godala in odstranjenimi peclji). Vremo fižol za 4-5 minut, dokler se ponudba ne pa prekuhano. Pri razpisu, šok fižol v skledo vode, ledu, da se prepreči overcooking in obdržati svetlo zeleno barvo. Odstrani po 30 sekundah in pustite, beg v Cjedilo.

V veliko težkih skillet dna, toplotne oljčnega olja s stroki česna in gobe. Prepražimo česen, dokler ne postane tan, vendar ne rjavi. Mash česen v olje z tines za vilice. Dodamo ohlajen fižol, peteršilj, maslo in ostale sestavine. Toss s sirom in drobtine kruha (neobvezno) in služiti, ko maslo ne raztopi.

Cook’s Note: Česen klinčki lahko odpravijo pred postrežbo, ali v levo za dodati okus, po želji. Česen je mogoče pureed ali stisniti skozi sito, vendar pa bo to odpravila “pražen”, česen, okus, ki označuje to jed. Se lahko postrežemo toplo ali hladno (če dobi prehlad, izpustijo masla).

Variacije: strip pustega slanine ali pancete lahko sautéed v olivnem olju, preden dodate česen, nato razpadel palca Za Pikantan okus, lahko fižol vroči hladno, kot solato, oblečena in z nekaj kapljic limone ali sveže iztisnjeni balzamični kis.

Kaj pravite, bo šlo?

 • Share/Bookmark

Kategorije: Kuharija · Ročne spretnosti
Tagano: ,18 odzivov ↓

 • alcessa // Sreda, Marec 31, 2010

  Ne bo šlo: nič pisati, whether čajna skodelice ali coffee skodelice za voda in olj.

  Ne razumem tudi, kako naj prekuhanje ponudba, da potem razpis ne biti šok, če fižol Pobjeg v Cedilju? Niso pa tudi napisali naslova, komu must služiti, ko maslo ne raztopi?

  Da b’ jim palc razpadel!

  Drugače pa je recept preprost, ne da? :twisted:

 • M&M // Sreda, Marec 31, 2010

  haha, ajej, če dobi prehlad :)

 • Špelca // Sreda, Marec 31, 2010

  prevajanje by google ? ;) :twisted:

 • sandricasandrica // Sreda, Marec 31, 2010

  Kaj je, punce. Having trouble z razumevanjem? Skrivnost je v Cook’s Note. Če izpustite česen … hm, ne, če ga date v levo … potem tale delicious recept zagotovo a success. :D

 • tami // Sreda, Marec 31, 2010

  oz so unče, to vem : )), ne vem pa koliko je to v gramih, lbs je pa mislim da okoli pol kile. ne vem pa, kakšen je sveže iztisnjeni balzamični kis?! pa godala: DDDD in pomnite – če dobite prahlad, ne jest masla : DDDD

 • bimbo // Sreda, Marec 31, 2010

  :lol: Heute poskusila meat vekna po tvoja recipe praviti na. Upanje bo uspela. :-)

 • sandricasandrica // Sreda, Marec 31, 2010

  bimbo: Tvoj esperanto mi daje vedeti, da poskušaš kuhati po velikem kuharskem guruju, zadnjem še živečem mesojedcu, slavnem šefu, ki se oglaša na ime MamiSandra. :D In sem za hec vrgla un svoj mesni recept v Googlov prevajalnik. Moram rečt, da se je prevod zelo obetavno začel, potem pa … no ja. Presodi sam.

  For the meat part you need: 1 / 2 kg minced meat, carrots, broccoli, onions, garlic, egg, oil, salt and anything else of their choice

  Carrots and broccoli cut into small pieces or. strips and cook them in salted water. Minced meat mixed with finely chopped onions, garlic, egg, salt and other spices, at the option and mix well. Masi add a little oil to make it more elastic. Mass and then move your hand on a piece of aluminum foil and repress, to form a rectangle around any inch thick. Cooked vegetables sprinkled it all together and turn in rolado, while you help the film. Rolado keep the foil, turn it into, placed in the pan and baking for about 50 minutes in a pre-heated oven at 220 degrees.

  Jaz velik sreča v cook želim. :D

 • bimbo // Sreda, Marec 31, 2010

  Sandra, carsko. Kljub nekaj smešnicam se mi ta prevod zdi jasnejši od tistega čisto zgoraj. Morda zato, ker je izvirnik napisan bolj jasno in z manj pastmi za butast prevajalnik.

  Hmm, je to morda prihodnost pisanja? Šola tvorjenja slogovno tako osiromašenih stavkov in besednih zvez, da jih programje lahko prebavi na prebavljiv način?

 • Sandra // Sreda, Marec 31, 2010

  bimbo: Ne vem, če je prihodnost, sedanjost pa gotovo. Zadnjič sem bila v neki prevajalski agenciji in so uslužbenci, zbrani okrog enega računalnika, cepali od smeha zaradi pisma s Kitajske, ki so ga Azijci menda vrgli samo skozi prevajalnik.

  Še vedno pa se ti lahko pripeti, da left-over food prvede kot hrana levo preko. :D

 • Katarina // Četrtek, April 1, 2010

  Oj Sandra!

  Me veseli, da je prevod nasel ustrezno mesto. Poslala sem ga petim puncam in vsaka se je najbolj nasmejala prehladu ter cedilu. Nasla pa sem se en recept, kjer na koncu menda postanes francoski sendvic?! Dokaz, da se na avtomaticno (in brezplacno) prevajanje ne gre zanasati, naj gre za katerikoli jezik. No, sicer pa mal heca mora bit, a ne!

 • Emeta // Četrtek, April 1, 2010

  Danes bi to šlo z največjo lahkoto, če ne bi bila z eno nogo že v postelji :lol:

 • sandricasandrica // Petek, April 2, 2010

  Katarina: Hvala za ta slasten recept, morda komu še kdaj prav pride. :D Maja mi je malo povedala, kako fajn ti gre … na severu. Way to go!

  Emeta: Če nisi prehlajena, se lahko postrežemo tudi hladno. :D

 • nevenkanevenka // Petek, April 2, 2010

  :-) Tole pa je navdih, pa še petek je.

 • sandricasandrica // Petek, April 2, 2010

  nevenka: Ob petkih kuhate stročji fižol v česen omaka? Mi pa ob ponedeljkih, tako nam cel teden nihče ne pride niti blizu. :lol:

 • nevenkanevenka // Petek, April 2, 2010

  He, he… hm, ljubčkanje po česnu odpade.

 • Emeta // Petek, April 2, 2010

  Šment, ni več prvi april in ta recept? kar naenkrat nenavadno zveneti. Bo vklopiti je treba domišljija :)

 • Dajana // Petek, April 2, 2010

  Joj, če se bom kdaj spet morala smejat tako, da se bom potleh metala, pridem spet tuki. :mrgreen:

 • sandricasandrica // Petek, April 2, 2010

  Emeta: Domišljija in ponev z dolgim ročajem, če ročaj kratek, fižol fuč. :D

  Dajana: Ti pridi tuki whenever you need to. Ta recept je tako kompleksen, da v prvo težko rata. :D